7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Okulların Durumu

KTÖS yetkilileri bazı okul yöneticileri ile Milli Eğitim bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.
Yayınlama: 21.06.2016 03:00 Güncellendi: 06.11.2025 22:01 336 okuma
Okulların Durumu

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası yetkilileri Lefkoşa bölgesi bazı okul müdürleriyle birlikte Milli Eğitim bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, ülkede 46 orta dereceli, 116 da ilkokul ve anaokol olduğuna işaret ederek, eğitim, yönetim ve okulların mali durumuyla ilgili sıkıntılar yaşadıklarını aktardı.

Elcil, “Okullar kilit vurulacak duruma geldi. Okul müdürleri sendikalar olarak da Bakanlığa son bir uyarı yapıyoruz. Bu gelişimizin bir arkası okulun anahtarlarını eğitim bakanına teslim olacaktır” dedi.

Elcil konuyla ilgili hazırlanan değerlendirme raporunu ve çözüm yollarını içeren mektubu da Bakana ileteceklerini ifade etti.

Şener Elcil’in açıklamasının ardından Şht. Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu eğitim, Çağlayan İlkokulu Müdürü Yıldırım Tosun yönetim, Şht. Ertuğrul İlkokulu Müdürü Hasan Eren de mali konuların yer aldığı bildiriyi okudu.

Bildiride, Okullarda sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların görüldüğü, rehberlik psikolojik danışmanlık hizmetlerinin okullarda olmamasının ise sorunlara müdahaleyi engellediğine dikkat çekildi.

Bildiride, ilkokulların gruplanarak bir programa bağlı ve belirlenen öğrenci sayısına uygun olarak mevcut rehberlik ve psikolojik danışmanlık mezunlarının istihdam edilmesi istendi.

Bildiride, okulların altyapı sorunlarına da dikkat çekildi.