Ülkeye turist olarak gelen ve Girne-Güzelyurt Anayolu’nda meydana gelen ölümlü trafik kazasıyla ilgili tutuklanan Y.A. mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Girne Trafik Şubesi’nde görevli polis çavuşu Ali Kırhan olayla ilgili bulguları aktardı.
Kırhan, 7 Ağustos 2026 tarihinde saat 06.45 sıralarında Girne-Güzelyurt Anayolu’nun 23-24’üncü kilometreleri arasında, zanlının yönetimindeki ZZV 648 plakalı salon araçla Çamlıbel istikametine doğru alkollü, ehliyetsiz ve süratli bir şekilde seyrettiği sırada sola meyilli viraja girdiğinde direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun sağına geçtiğini söyledi.
Polis, zanlının bu sırada karşı istikametten gelen Turan Obalı yönetimindeki FJ 868 plakalı salon aracın önünü tıkaması sonucu iki aracın çarpıştığını belirtti.
Kazada ZZV 648 plakalı aracın sürücüsü Y.A. ile aynı araçta yolcu olarak bulunan M.A.G., Y.G. ve S.D.’nin yaralandığını kaydeden polis, yaralıların Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiklerini söyledi.
Polis, FJ 868 plakalı aracın sürücüsü Turan Obalı’nın ise aldığı yaralara dayanamayarak olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirtti.
Soruşturma kapsamında zanlıya yapılan alkol testinde 167 miligram alkollü içki tesiri altında olduğunun belirlendiğini kaydeden polis, zanlının Türkiye ve KKTC’de sürüş ehliyetinin bulunmadığını ve aşırı süratli olduğunun tespit edildiğini mahkemeye aktardı.
Polis çavuşu Kırhan, zanlıdan uyuşturucu madde testi yapılması amacıyla kan örneği alındığını ve test sonucunun henüz çıkmadığını belirtti. Kırhan, uyuşturucu testinin soruşturmanın ilerleyen aşamasında önemli bir delil olmasının beklendiğini ifade etti.
Polis, kazanın oluş şekline ilişkin bir görgü tanığının da tespit edilerek ifadesinin alındığını ve söz konusu ifadenin soruşturma dosyasına dahil edildiğini kaydetti.
Polis şahadeti üzerine söz alan Savcı Doğa Tokay, toplumda büyük infiale neden olan ve ölümle sonuçlanan trafik kazalarının ardından 2024 yılında yapılan yasal değişikliği hatırlattı. Tokay, özellikle ölümle sonuçlanan trafik kazaları için öngörülen hapis cezalarına dikkat çekerek zanlının ek süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Argun Korudağ, soruşturmanın ciddiyetine vurgu yaparak zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.