7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Ortak Çevre Denetimlerine Başlandı

Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi, Lefkoşa Türk Belediyesi ve Çalışma Dairesi’nin Lefkoşa bölgesinde başlattığı denetimler ülke geneline yayılacak.
Yayınlama: 09.09.2016 03:00 Güncellendi: 05.11.2025 23:29 365 okuma
Ortak Çevre Denetimlerine Başlandı

Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından 31 Ağustos’ta çevre sorunlarının çözülmesine yönelik değerlendirme yapılması, ortak denetim yapılabilmesinin sağlanması, kurumlararası işbirliği ve koordinasyonunun geliştirilmesi amacıyla yapılan toplantıda alınan prensip kararı doğrultusunda denetimlere başlandı.

Çevre konusunda yaşanan sorunlar ve sıkıntıların aşılması ile ilgili olarak bugün Lefkoşa Türk Belediyesi Bayındırlık Şubesi’nin belirlemiş olduğu üç inşaata Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi, Lefkoşa Türk Belediyesi ve Çalışma Dairesi tarafından denetim gerçekleştirildi.

Denetime Çalışma Dairesinden üç müfettiş, Lefkoşa Türk Belediyesinden Bayındırlık Şubesi personeli ile zabıtalar katılırken, Çevre Koruma Dairesi’nden Katı Atık Şubesi Amir ve personelleri katıldı.

Çevre Koruma Dairesi Katı Atık Şubesi personelleri Çevre Yasası’nın vermiş olduğu yetkiye dayanarak, inşaatlarda çalışan işçiler tarafından etrafa atılan evsel atıkların, inşaat malzemesi ambalajlarının düzenlli depolanması ile ilgili denetim gerçekleştirerek, sorumlu kişiye depolama şekli ile ilgili bilgi vererek, uyarılarda bulundu.

Denetimde Çalışma Dairesi personelleri de işçi güvenliği konularında denetim gerçekleştiriken, Lefkoşa Türk Belediyesi personelleri ise verilmiş olan inşaat ruhsat iznine uyulup uyulmadığını denetledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Turizm ve Çevre Bakanlığı, Çevre Müsteşarı Bülent Arkın, bu tür denetimlerin alanının genişletilerek tüm ülke genelinde sürekli olarak devam edeceğini, yasalara aykırılık durumunda da gerekli yasal işlemlerin uygulanacağını belirtti.