7 Kasım 2025 Cuma
G.KIBRIS

Özersayın ın Newyork temaslarından Rumlar rahatsız

Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Kudret Özersay’ın New York temaslarının Rum tarafında rahatsızlık yarattığı, liderler arasında cuma günü yapılması gereken görüşmenin iptalinin de bu rahatsızlıktan kaynaklandığı belirtildi.
Yayınlama: 27.02.2011 02:00 Güncellendi: 02.11.2025 19:00 675 okuma
Özersayın ın Newyork temaslarından Rumlar rahatsız

Cuma günü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmesini “rahatsızlığını” gerekçe göstererek iptal eden Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, Türk tarafının New-York temaslarına ilişkin bilgi edinmek amacıyla görüşmeyi pazartesi gününe erteleme yoluna gittiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Özel Temsilci Kudret Özersay’ın, BM Genel Sekreteri’nin Yardımcısı Lyn Pascoe ve BM Güvenlik Konseyi üyesi 5 daimi ülkenin yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde takvim üzerinde durulmasından rahatsızlık duyan Rum tarafının, bu konuda bilgi edinmeye çalıştığı kaydedildi.

Liderler arasında cuma günü yapılacak görüşme  aynı gün sabah saatlerinde iptal edilirken önce açıklama yapılmadığına, ardından BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Alexander Downer tarafından “Hristofyas’ın sağlık nedenleriyle görüşmenin ertelendiğine” ilişkin açıklama yapıldığına dikkat çekilirken, Rum medyasının Hristofyas’ın sağlık durumuyla ilgili hiç bir haber yapmadığına ve ertelemeyi BM’ye dayandırdığına da vurgu yapıldı.