7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Özgürgün Almanya’yı Kınadı

Almanya Federal Meclisi’nin asılsız Ermeni iddialarına ilişkin soykırım tasarısını kabul etmesine tepkiler sürüyor.
Yayınlama: 03.06.2016 03:00 Güncellendi: 06.11.2025 22:04 263 okuma
Özgürgün Almanya’yı Kınadı

Başbakan Hüseyin Özgürgün Almanya Federal Meclisi’nin EREmeni iddialarına ilişkin soykırım yasa tasarısını kabul etmesini şiddetle kınadı.

Özgürgün konuyla ilgili açıklamasında tasarının kabul edilmesinin Almanya’nın Türkiye’ye karşı tarihi hatası ve ayıbı olduğunu bildirdi.

Özgürgün açıklamasında, soykırım yalanı ile şanlı Türk tarihini karalamaya, Türkiye’nin itibarını zedelemeye yönelik bu tür mesnetsiz, haksız kararlar üretenlerin önce kendi tarihlerine bakmalarını salık veririz.

Hele de ‘Soykırım’ sözcüğünü dünya literatürüne sokanların, Suriye’yi Gazze’yi,Bosna’yı görmeyerek böylesi yersiz, dayanaksız kararlarının hiçbir önemi olamaz. Devletlerin, halkların tarihleri parlamentolarda değil, tarihçilerin, bilim adamaların pozitif araştırmaların değerlendirildiği masalarda yazılır. İfadelerine yer verdi.

Özgürgün KKTC Hükümeti ve halkı olarak ermeni soykırım yalanını ve Almanya Federal Meclisi’nin bu yöndeki yersiz, mesnetsiz kararını şiddetle kınadıklarını bildirdi.