23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
KIBRIS

Özgürgün “Anlaşma Her İki Tarafın İsteği İle Olabilir”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, adada olası bir anlaşmanın her iki tarafın isteği ile olabileceğine işaret etti. Özgürgün, KKTC’nin Kuruluş yıldönümü kutlamaları için ülkemize gelen Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği
Yayınlama: 17.11.2016 03:00 Güncellendi: 20.09.2025 07:36 304 okuma
Özgürgün “Anlaşma  Her İki Tarafın İsteği İle Olabilir”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, adada olası bir anlaşmanın her iki tarafın isteği ile olabileceğine işaret etti.
Özgürgün, KKTC’nin Kuruluş yıldönümü kutlamaları için ülkemize gelen Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği heyetini kabulünde Kıbrıs konusun da değindi.

Özgürgün, Ada’da iki eşit taraf olduğunu ve olası bir anlaşmanın eşitlik üzerine kurulması gereğine vurgu yaptı.
Özgürgün; ‘bir anlaşma olabilmesi için her iki tarafın istekli olması lazım…bugüne kadar bir anlaşma olmamasının Rum tarafı ve Yunanistan’ın uzlaşmazlığından olduğunu herkes biliyor. Ama bu süreç henüz tamamlanmadı…kalıcı adil ve yaşayabilir çözüm, 1974’te Türk Silahlı Kuvvetleri’nin getirmiş olduğu barışın üstüne taçlandırılırsa bundan hiçbir sıkıntı duymayız. Ada’da eşit iki taraf vardır ve bu koşullarda eşit bir anlaşma yapılabilir’ diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran da ‘Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması temennisini aktararak, Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olduklarını söyledi.