28 Haziran 2026 Pazar

Özyiğit’Ten Tük Açıklaması

GÜNDEM 408
Yayınlama: 11 Ağustos 2016 Perşembe 03:00 | Güncellendi: 27.06.2026 22:32
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Toprak Ürünleri Kurumu’nun batma noktasına geldiğini ileri sürerek, kurumun, denge sağlayacak özerk bir kurum haline getirilmesi gerektiğini söyledi.
Özyiğit’Ten Tük Açıklaması

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Toprak Ürünleri Kurumu’nun Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun tespitlerine göre 26 Milyon TL’lik zarara uğratıldığına dikkat çekerek, yapılan yanlış uygulamalarla kurumun batma noktasında getirildiğini ileri sürdü.

Üreticiler için olmazsa olmaz konumunda bulunup, piyasada denge unsuru olan Toprak Ürünleri Kurumu’nun ‘arpalık’ olarak kullanılmaktan vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Özyiğit, TDP olarak TÜK’ün işlevsiz hale getirilerek kapatılmasına kesinlikle karşı olduklarını vurguladı.

Özyiğit, “TÜK artık ehil ve uzman kişiler tarafından yönetilmelidir. Kurum siyasetten arındırılarak, üreticilerin yanında olacak ve piyasada denge unsurunu sağlayacak özerk bir kurum haline getirilmelidir” dedi.