24 Ekim 2026 Cumartesi

“Race Fest” Cemsa’da gerçekleştiriliyor

SPOR 11
Yayınlama: 24 Ekim 2026 Cumartesi 02:33 | Güncellendi: 24.10.2026 01:00 | Kaynak: Kıbrıs Gazetesi | Editör: Kktc Medya
Kuzey Kıbrıs Drag ve Spor Otomobil Derneği’nde (KKDSOD) sezonun dördüncü ve final “Race Fest” organizasyonu 25 Ekim 2026 Pazar günü Cemsa Sporting Center’de yapılıyor.
“Race Fest” Cemsa’da gerçekleştiriliyor

Kuzey Kıbrıs Drag ve Spor Otomobil Derneği’nde (KKDSOD) sezonun dördüncü ve final “Race Fest” organizasyonu 25 Ekim 2026 Pazar günü Cemsa Sporting Center’de yapılıyor.

Hem “Auto Show” hem de “Time Attack” yarışlarının yapılacağı organizasyon Güven Sigorta’nın ana sponsorluğunun yanı sıra; Near East Bank ve Radyo Juke’un da katkılarıyla ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim sponsorluğunda yapılacak. Pazar günü saat 13.00’te başlayacak olan organizasyonda bu sezon son kez birbirinden güzel araçlar sergilenirken, hızlı pilotların nefes kesen mücadeleleri yaşanacak.

 

12 Kadın ve 14 genç sporcunun kayıt yaptırdığı organizasyonda kayıtlar 75’e ulaştı

Havaların serinlemesiyle gündüz yapılacak organizasyonda resmi antrenmanlar pazar sabahı 10.00’da yapılacak. Her organizasyonda olduğu gibi yarışçıların büyük ilgi gösterdiği organizasyonda ön kayıtlar şimdilik 75’e ulaştı. Her yarış olduğu gibi kayıtların 90’ı geçmesi, hatta final organizasyonunda 100’ün üzerinde aracın piste çıkması bekleniyor.

Yine kadın ve genç sporcuların ilgi gösterdiği organizasyona 12 kadın sporcu ve 14 genç sporcu kayıt yaptırdı. Yarış sonunda sezonun şampiyonları da belirlenecek. Bu sezon düzenlenen kategorilere göre; Street S1, Street S2, Street S3, Street S4 ve Street S5 olmak üzere Street kategorisi 5 sınıfa ayrıldı. Pro R, Pro A ve Pro F olmak üzere Pro kategorinin de 3 sınıfa ayrıldığı yarışta Open R, Open A ve Open F olmak üzere Open kategori de 3 sınıfa ayrıldı.

Aynı şekilde Kadınlar kategorisi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Kadınlar R, Kadınlar F ve Kadınlar A sınıflarıyla yapılacak. Young Racer sınıfı ve Junior Racer sınıfı da yine olacak.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi