Rum polisi, Aya Napa’da öldürülen İngiliz vatandaşı George Low’un katil zanlıları 24 yaşındaki Mehmet Akpınar ile 43 yaşındaki Salih Musa Ahmed’in Rum tarafına iadesi için başvuru yaptı.
TAK muhabirinin Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi Başkanı Hakkı Önen’den aldığı bilgiye göre, Rum polisi, KKTC’de tutuklanan iki zanlının kendilerine iadesi için komiteye yazılı başvuruda bulundu.
Rum polisinin iade talebi, KKTC’nin yetkili makamları tarafından değerlendirilecek.
Konuyla ilgili haberlere yer vermeye devam eden Rum basını da, Rum polisinin, söz konusu iki zanlının, Kıbrıslı Türk olmadığını, 24 yaşındaki Mehmet Akpınar’ın Türkiyeli, Rum basınının Salişh diye yazdığı 43 yaşındaki diğer zanlı Sali Musa Ahmed’in ise Bulgaristan doğumlu olduğunu teyit edildiğini yazdı.
Söz konusu zanlılar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde askeri yasak bölgeyi ihlalden mahkemeye çıkarılmıştı.