7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Rus Kafilesi Antalya’Da

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin ardından ilk Rus kafilesini taşıyan uçak Antalya'ya indi.
Yayınlama: 09.07.2016 03:00 Güncellendi: 05.11.2025 21:54 337 okuma
Rus Kafilesi Antalya’Da

Rusya ile Türkiye arasında ilişkileri normalleştirmeye dönük atılan adımların ardından Rus turist kafilesini taşıyan ilk uçak, Antalya Havalimanı’na indi.

Moskova-Antalya seferini gerçekleştiren RossiyaAirlines’ın Boeing 737-800 uçağı, 189 yolcusuyla Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlar Terminaline gitti.

Uzun bir aradan sonra giden ilk Rus turist kafilesi, Antalya Havalimanında çiçeklerle karşılandı.

Pasaport bölümünde Rus konuklar için kokteyl düzenlendi. Kokteylin ardından pasaport işlemlerini tamamlayan turistler, daha sonra kendilerini tatil yapacakları yerlere taşıyacak araçlara binerek havalimanından ayrıldı.

Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, gerçekleşen uçuşun charter olmadığına dikkati çekti. Yavuz, uçuşun daha önceden izin alınmış tur paketi satışı kapsamında gerçekleştiğine değindi.