28 Haziran 2026 Pazar

Sanat Eserleri Koleksiyonu

GÜNDEM 403
Yayınlama: 03 Haziran 2016 Cuma 03:00 | Güncellendi: 28.06.2026 23:09
DAÜ, özellikle Kıbrıslı Türk sanatçıların eserlerini toplamak, korumak ve tanıtımlarına katkıda bulunmak amacıyla proje başlattı.
Sanat Eserleri Koleksiyonu

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sanat Eserleri Koleksiyonu düzenlenen toplantıyla tanıtılarak başlatıldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi tarafından yürütülecek proje çerçevesinde, koleksiyona giren sanat eserlerini tanıtan sergiler açılacak, konferans ve söyleşiler düzenlenecek.

DAÜ Sanat Eserleri Koleksiyonu Projesi kapsamında düzenlenen bugünkü toplantıda, eserleriyle koleksiyona katkı koyan Kıbrıslı Türk sanatçılar İsmet Tatar, Arif Albayrak, Gönen Atakol ve Zehra Şonya’ya Rektör Yarımcısı Prof.Dr Bekir Özer tarafından teşekkür plaketi de takdim edildi.

Sanat Eserleri Koleksiyonu tanıtım toplantısında ayrıca eserlerin devri ile ilgili protokole rektör yardımcısı Prof.Dr Bekir Özer ve sanatçı Arif Albayrak tarafından imza kondu. Protokolün imzalanmasının ardından taraflar açıklamada bulundu.

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr Bekir Özer açıklamasında, projenin istenilen hedefe ulaşmasını ve bu çerçevede sanat eserleri müzesi oluşturulmasını temenni etti.

Sanatçı Arif Albayrak da uzun soluklu bir yürüyüşün başında olduklarını belirterek,bu sürecin sıkıntısız geçmesini diledi.

Toplantıda daha sonra üniversiteye eserleri sunulan sanatçılara teşekkür plaketi takdim edildi.