7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Sanayi Sektörü Taleplerini İletti

KTSO heyeti, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Denktaş’ı ziyaret ederek beklentilerini iletti.
Yayınlama: 27.09.2016 03:00 Güncellendi: 07.11.2025 01:36 266 okuma
Sanayi Sektörü Taleplerini İletti

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Ali Çıralı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası heyetini kabul etti.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, görüşmede, oda üyeleri Bakan Denktaş’a beklentilerini aktardı.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, 2012 yılından bu yana komitede yer alan, ancak bu dönem görüşülen AR-GE ve Teknopark Yasa Tasarılarının yeni dönemde Meclis’ten onay alıp, yürürlüğe girmesini beklediklerini belirtti.

Sanayi Odası heyeti ayrıca; “Borç alacak-verecek ilişkileri, temiz kâğıdı uygulaması, ihracatta KDV alacağı, Kamu İhale Yasası ve Tüzükleri, hibelerde vergi uygulamaları, sanayi sektöründe enerji giderlerinde KDV’nin düzenlenmesi ile iş araçlarında vergi uygulaması” gibi konuları da Bakan Denktaş’a aktardı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da politikalarının sanayi sektörünün kalkınması olduğunu söyleyerek, bu yönde gelen talep ve önerilere açık, ayrıca yasa tasarılarının ivediliği konusunda desteklerinin tam olduğunu belirtti. Denktaş, ülke ekonomisinin sürdürebilir ve güçlü kılmak için çalıştıklarına vurgu yaptı.

Denktaş “Benden tüketiciye yönelik fiyat artışı getirecek taleplerde bulunmayın, bunun yerine maliyetlerimizi aşağı düşürerek rekabet edebileceğimiz ne varsa maddeler halinde sunun onları konuşalım” dedi.