23 Eylül 2025 Salı
KIBRIS

Şehidimiz olarak ilan ettiler

Genç yaşta hayatına kıyan Tansel Sütlüceli’nin posteri, kapatılan KTHY binasına asıldı
Yayınlama: 05.04.2012 03:00 Güncellendi: 20.09.2025 07:15 492 okuma
Şehidimiz olarak ilan ettiler

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) eski çalışanlarından olan ve iki ay önce Kamu Hizmeti Dairesi’nde çalışmaya başlayan iki çocuk babası Tansel Sütlüceli’nin hayata veda etmesi, ailesinin yanı sıra eski çalışma arkadaşlarını da yasa boğdu.

 

KTHY eski çalışanları kurumun Lefkoşa’daki merkez binası önüne Sütlüceli’nin resminin yer aldığı “KTHY şehidimiz” yazılı büyük bir poster astı.

 


Sabah saat 09.30’da posterin asılması sırasında, anayoldan geçenler araçlarının kornalarını çalarak destek verdi.
Kendi aralarında para toplayarak yaptırdıkları pankartın önünde açıklama yapan Sütlüceli’nin eski mesai arkadaşları, “Buraya şov yapmaya gelmedik. Onu anmak için KTHY binasının önüne resmini asmayı uygun bulduk” dedi.


“Maaşına üzülüyordu”

 


KIBRIS’a konuşan Sütlüceli’nin komşusu Özer Aşkım, “İntihar etmeden bir gün önce bana gelip seslendi. Kendisine, Buran (Atakan) başkanın, Cumhurbaşkanı’nın Özelleştirme Yasası’nı salı günü imzalayacağını ve herkesin işe alınacağını söyledim. Çünkü ben işsizdim. Bunun yanında çok düşük olan maaşının da yükseleceğini kendisine söyledim. ‘İyi’ deyip fazla konuşmadı. Maaşı az olduğu için sıkıntı yaşadığını biliyorduk.

 

 

Çünkü KTHY’de 3 bin TL alırken şimdi bin 200 TL maaş alıyordu. Bu da ona yetmiyordu. Borçları da olduğundan sıkıntıya düşmüştü. Ama hiç bunu yapacağı aklımıza gelmezdi” dedi.

 


Bir mesai arkadaşlarının arayarak işe alınacaklarını söylemesine Sütlüceli’nin çok sevindiğini ve “Salı gecesine stresimizin dağılması ve moralimizin düzelmesi için birkaç arkadaş toplanalım” dediğini anlatan Aşkım, “Ama olmadı. Kendisini kaybettik. Çok üzüntülüyüz. Psikolojisi de çok bozuktu” diye konuştu.

 


“Ona ben evdeyim daha işe girmedim. Bu yüzden üzülme. Farklı düşün” dediğini anlatan Aşkım, buna rağmen kendisine bunu anlatamadığını söyledi.


“İkinci darbe oldu”


KTHY’de ikram bölümünde çalışan mesai arkadaşı Selim Menemenci de, iki gün önce Sütlüceli’nin kendisine bin 250 TL’lik maaş bordrosunu gösterdiğini ve “Al bu parayı Selim. Bu parayla ne yaparsın geçinebilir misin?” diye sorduğunu söyledi.

 


Mesai arkadaşının KTHY’de 3 bin TL maaş aldığını ve işe girdiği günden itibaren düşük maaşla nasıl geçineceğinin sıkıntısını yaşadığını ifade eden Menemenci, “Biz eski yasa altında istihdam edilseydik böyle olmayacaktı. Yetkililer de televizyonlardan ‘KTHY çalışanları mağdur olmayacak. Aldıkları maaşın biraz altında maaşla işe başlayacak’ diyordu. Ama bize ikinci darbeyi de maaşlarla vurdular” dedi.

 


Bin 250 TL’nin günlüğünün 40 TL olduğunu kaydeden Menemenci, bu parayla mutfak masrafının bile karşılanamayacağını söyledi. Menemenci, “Ben bu paraya geçinirim diyen buyursun geçinsin” diye konuştu.