11 Eylül 2026 Cuma

Sel mağdurlarına ödenek!

LEFKOŞA 923
Yayınlama: 07 Ekim 2012 Pazar 03:00 | Güncellendi: 08.09.2026 07:32 | Editör: Kktc Medya
Maliye Bakanı Ersin Tatar, Lefkoşa’da dün yaşanan yoğun yağışlardan etkilenen Taşkınköy ve Göçmenköy bölgeleri ile Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Sel mağdurlarına ödenek!

Maliye Bakanlığı Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Tatar’a, incelemeleri sırasında Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları, Taşkınköy Muhtarı Orhan Dizliklioğlu eşlik etti.

 


Temizlik ekipleri tarafından bölgede yürütülen temizlik ve dezenfekte çalışmalarını yerinde inceleyen Tatar, gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Sel ve taşkın sorununa köklü çözüm için üretilecek projelere bütçemizde ödenek ayıracağız” dedi.

 


Tatar, halkın daha duyarlı davranıp yağmur suyu menfezlerini tıkama riski olan çöp ve poşetleri gelişigüzel kaldırım ve yollara atmamaları konusunda hassasiyet göstermelerini istedi ve belediyelerin yol ve kaldırımları temizlemenin ne kadar görevleri ise vatandaşların da kendi bahçelerini temiz tutmasının görevi olduğunu vurguladı.