Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanı Sucuoğlu’na, “Kamu hekimlerinin kendi hastanelerinde mesaileri sonrasında özel hasta bakmalarına yasal izin sağlayan ve halen yürürlükte olan Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 40’ıncı maddesini uygulamamakta neden ısrar ediyorsunuz?” diye sordu.
Yazılı açıklama yapan Gardiyanoğlu, Bakan Sucuoğlu’nun kamu hekimlerinin ikinci iş yapmalarının, Aralık 2017’de vadettiği Genel Sağlık Sigortası’na geçmekle son bulacağını, ikinci iş yasağıyla ilgili Anayasa Mahkemesi kararına uymanın kaosla sonuçlanacağını belirtmesinin çelişki olduğunu belirtti.
Gardiyanoğlu, “Kendileri, hali hazırdaki yasaları da uygulamakla sorumlu iken, seçici bir üslupla, kanunu uygulamayı kaosla özdeşleştirmesi, kabul edilebilir bir tutum değil. Bu açıklamanın, hukuk camiasının gözünden kaçmayacağına inanmaktayız.” Dedi.