Almanya Dışişleri Bakanı Frank-WalterSteinmeier, aralarında Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri’nin de bulunduğu 17 ülkenin iç savaşın devam ettiği Suriye’de bir hafta içinde çatışmaların durdurulması kararı aldığını söyledi.
Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleşen “Uluslararası Suriye Destek Grubu” toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Steinmeier, Suriye’nin geleceğinin askeri çözümle inşa edilemeyeceğinin, son bir haftada meydana gelen gelişmelerle görüldüğünü dile getirdi.
Steinmeier, Suriye’deki şiddetin engellenmesi için bir çözüm bulunamazsa bu ülkenin terör ve iç savaştan dolayı perişan olacağını belirtti.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi FredericaMogherini de “Aralık ayında BM Güvenlik Konseyinde alınan kararın tam olarak uygulanması noktasında karar aldıklarını söyleyerek, bunu olumlu bir gelişme olarak niteledi.
Karar Suriyeli muhalifler tarafından da olumlu karşılandı.
Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi sözcülerinden Salim el-Muslet kararın bir an önce hayata geçirilmesini istedi.