8 Kasım 2025 Cumartesi
EKONOMİ

Tatar, Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz

Maliye Bakanı Ersin Tatar, ekonomik politikalarını “ayağını yorganına göre uzat” atasözüne bağlı olarak şekillendirdiklerini kaydetti.
Yayınlama: 08.07.2011 03:00 Güncellendi: 07.11.2025 23:55 855 okuma
Tatar, Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz

Maliye Bakanı Ersin Tatar, Türkiye’deki temasları çerçevesinde Rumeli TV’de katıldığı bir programda “ülkede ayağını yorganına göre uzat atasözüne uygun bir ekonomik yaklaşım sergilediklerini ve bunun meyvelerinin alınmaya başlandığını” ifade etti.


Borçlanarak, takviye alınarak bir yere varılamayacağını belirten Tatar, ülkenin gelir giderlerine atıfta bulunarak “Kendi paramızı kendimiz kazanma noktasına geldik” dedi.


Ülke turizminde, altyapısında ve eğitim sektöründe yaşanan gelişmeleri de anlatan Tatar, KKTC’nin Doğu Akdeniz’de söz sahibi olabilecek bir konuma geleceğini ifade etti.