10 Temmuz 2026 Cuma

Tatar, Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz

EKONOMİ 971
Yayınlama: 08 Temmuz 2011 Cuma 03:00 | Güncellendi: 06.07.2026 22:04 | Editör: Kktc Medya
Maliye Bakanı Ersin Tatar, ekonomik politikalarını “ayağını yorganına göre uzat” atasözüne bağlı olarak şekillendirdiklerini kaydetti.
Tatar, Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz

Maliye Bakanı Ersin Tatar, Türkiye’deki temasları çerçevesinde Rumeli TV’de katıldığı bir programda “ülkede ayağını yorganına göre uzat atasözüne uygun bir ekonomik yaklaşım sergilediklerini ve bunun meyvelerinin alınmaya başlandığını” ifade etti.


Borçlanarak, takviye alınarak bir yere varılamayacağını belirten Tatar, ülkenin gelir giderlerine atıfta bulunarak “Kendi paramızı kendimiz kazanma noktasına geldik” dedi.


Ülke turizminde, altyapısında ve eğitim sektöründe yaşanan gelişmeleri de anlatan Tatar, KKTC’nin Doğu Akdeniz’de söz sahibi olabilecek bir konuma geleceğini ifade etti.