29 Haziran 2026 Pazartesi

Tc Başbakan Davutoğlu Dpa'ya Konuştu

TÜRKİYE 473
Yayınlama: 22 Ocak 2016 Cuma 02:00 | Güncellendi: 27.06.2026 17:27
TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin AB’ye tam üye olmayı arzu ettiğini  kaydetti ve “Tabii ki Kıbrıs konusu gibi zorlukları biliyoruz. Nihai bir çözüm bulmak için Kıbrıs konusunda olumlu bir gelişme olacak” dedi.
Tc Başbakan Davutoğlu Dpa'ya Konuştu

DAVUTOĞLU:  "AB’YE TAM ÜYELİK ARZUMUZ, TABİİ Kİ KIBRIS KONUSU GİBİ ZORLUKLARI BİLİYORUZ. NİHAİ BİR ÇÖZÜM BULMAK İÇİN KIBRIS KONUSUNDA OLUMLU BİR GELİŞME OLACAK”

Berlin, 22 Ocak 16 : TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin AB’ye tam üye olmayı arzu ettiğini  kaydetti ve “Tabii ki Kıbrıs konusu gibi zorlukları biliyoruz. Nihai bir çözüm bulmak için Kıbrıs konusunda olumlu bir gelişme olacak” dedi.

Davutoğlu, Alman Haber Ajansı’na demeç verdi.

Türkiye’nin herhangi bir zamanda AB’ye tam üye olmayı bekleyip beklemediği ve Türkiye’nin böyle bir isteği olup olmadığına ilişkin soruya da Davutoğlu, "Evet, bu bizim arzumuz. Bu bizim stratejik hedefimiz. Tabii ki Kıbrıs konusu gibi zorlukları biliyoruz. Nihai bir çözüm bulmak için Kıbrıs konusunda olumlu bir gelişme olacak. AB-Türkiye ilişkilerinde son 3 ayda çok olumlu bir olumlu momentum oldu. Birçok cephede olumlu gelişmeler var. Tüm bu iyileştirmelerin sonucunda Türkiye'nin sonunda bir gün AB üyesi olacağına eminim" yanıtını verdi.