7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Tdp’Den Yakıt İznine Eleştiri

Toplumcu Demokrasi Partisi’nden yüzde 3.5 oranında kükürt içeren yakıta izin verilmesine eleştiri geldi
Yayınlama: 15.01.2016 02:00 Güncellendi: 07.11.2025 04:17 300 okuma
Tdp’Den Yakıt İznine Eleştiri

Toplumcu Demokrasi Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada, ülkeye yüzde 3.5 oranında kükürt içeren yakıt getirilmesi değerlendirildi.

Açıklamada, hükümetin AKSA şirketine, yasak olmasına rağmen yüzde 3.5 oranında kükürt içeren yakıtı tahliye etmesi için onay vermesinin, hükümetin acizliğini ve halkın sağlığına önem vermediğini gösterdiği ileri sürüldü.

TDP ülkede kesintisiz elektriğe ihtiyaç olduğunu ancak; temiz hava ve buna bağlı olarak sağlık koşullarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı ve siyasi irade olması halinde de hem kesintisiz elektriğin hem de temiz ve sağlıklı havanın mümkün olabileceğini ifade etti.

KKTC’de yenilenebilir enerji rüzgar ve güneş enerjisi üretiminin artırılması gerektiği kaydedilen açıklamada, yenilenebilir enerji santrallerinin kurulmasının devlet politikası olması ve teşvik edilmesi gerektiği vurgulanan TDP açıklamasında, hava kalitesinin, çevre ve insan sağlığı ile direkt ilgili olduğu kaydedildi.

Açıklamada, TDP Genel Sekreteri Asım İdris’in yakıt konusuyla ilgili olarak TDP Çevre ve Doğal Kaynaklar Komitesi’nin bu konuda bir çalışma yaparak raporu Merkez Yönetim Kurulu’na ilettiğini belirttiği de yer aldı.