7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Tdp Hükümeti Kuyu İzinler Konusunda Uyardı

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, verilen kuyu izinlerini eleştirdi. Parti basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Özyiğit, yıllardır bilinçsiz su çekimi ve denetimsiz su kullanımı sonucu akiferlerin kuruma nokta
Yayınlama: 05.11.2016 03:00 Güncellendi: 07.11.2025 08:25 295 okuma
Tdp Hükümeti Kuyu İzinler Konusunda Uyardı

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, verilen kuyu izinlerini eleştirdi.

Parti basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Özyiğit, yıllardır bilinçsiz su çekimi ve denetimsiz su kullanımı sonucu akiferlerin kuruma noktasına geldiğini ileri sürerek, acı gerçeğe rağmen,  Bakanlar Kurulu kararıyla Ağustos ayından itibaren verilen yeni kuyu izinlerinin 15’i geçtiği ve onlarca kişiye de söz verildiğini savundu.

Cemal Özyiğit, uzun zamandan beri kuraklık nedeniyle yeterince beslenemeyen akiferden, yapılan çekimlerden dolayı çoğu yerdeki kuyularda suların ya bitme noktasına geldiği, ya da deniz suyu etkisi altında kaldığını anımsattı.

“Özyiğit, uzmanların deniz suyunun karanın 3.5 km kadar içerisine ilerlediği yönünde değerlendirmelerde bulunduklarına dikkat çekti.

Tarımsal faaliyetlerin sekteye uğratılmaması ve üreticilerin mağdur edilmemesi noktasında hassas olduklarını belirten Özyiğit, kişiye özel uygulamalara onay vermelerinin mümkün olamayacağını kaydetti.

Özyiğit, akiferler ve yeni kuyu izni verme konusunda Yerbilim Mühendisleri Odası’nın kamuoyunu bilgilendirmesi ve konuyu gündeme getirerek yetkili makamları uyarmasının olumlu olduğunu belirterek, hükümeti sivil toplum örgütlerinin görüşlerini dikkate almaya davet etti.