7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Ticaret Odası Eylemlere Tepki Gösterdi

KTTO: Ercan’da yaşanan olumsuzlukların faturası işinsanlarına çıkarılmasını ve polisin işinsanlarını tutuklamakla tehdit etmesini esefle kınıyoruz
Yayınlama: 03.02.2016 02:00 Güncellendi: 03.11.2025 04:40 334 okuma
Ticaret Odası Eylemlere Tepki Gösterdi

Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, ek mesai ödeneklerinin zamanında ödenememesi nedeniyle gümrük çalışanlarının özellikle Ercan Havalimanı’nda gerçekleştirdikleri eylem ve aksayan kamu hizmetlerinin kamu yönetimindeki sorunları bir kez daha ortaya çıkardığını kaydetti.

KKTC’de kamu çalışma saatleri ve hizmetlerin devamlılığının ek mesai ödenekleri ile sağlanmasının sürdürülebilir bir yapıda olmadığını ifade edeilen Ticaret Odası, açıklamasında şunları ifade etti:

“Kamusal hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde sürdürülebilmesi için çalışma saatlerinin özel sektör çalışma saatleri ile uyumlu hale getirilmesi, e-devlet uygulamaları ile kamuda etkinlik sağlanması, süreklilik gerektiren servislerde ise vardiya sistemine geçilmesi gerekmektedir. Bu vesile ile Ercan Havalimanı’nda yaşanan gerginlikte olumsuzlukların faturasının işinsanlarımıza çıkarılmasını ve polisin işinsanlarını tutuklamakla tehdit etmesini esefle karşıladığımızı ve kınadığımızı belirtmek isteriz.”