7 Kasım 2025 Cuma
OTOMOBİL

Tsk’Dan Afrin’Deki Terör Hedeflerine Hava Harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de PYD/PKK’ya ait hedeflere hava harekatı düzenliyor. Türk savaş uçakları Afrin’de terör örgütü PYD/PKK'ya ait hedefleri vuruyor. TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun k
Yayınlama: 09.02.2018 03:00 Güncellendi: 07.11.2025 05:42 367 okuma
Tsk’Dan Afrin’Deki Terör Hedeflerine Hava Harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de PYD/PKK’ya ait hedeflere hava harekatı düzenliyor.

Türk savaş uçakları Afrin’de terör örgütü PYD/PKK’ya ait hedefleri vuruyor.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolünde olan Burseya Dağı’nın güneybatısındaki Bafilun Dağı’nın da aralarında olduğu en az 6 hedefin vurulduğu hava harekatı sürüyor.

Askeri kaynaklar da hava harekatının gece yarısı başladığını doğruladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre, 29 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1028’e ulaştığı bildirilen açıklamada, harekatın planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği kaydedildi.