8 Kasım 2025 Cumartesi
TÜRKİYE

Tunceli de 1 Asker şehit, 2 yaralı

İki ayrı jandarma karakoluna düzenlenen saldırılarda 1 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı.
Yayınlama: 23.09.2012 03:00 Güncellendi: 05.11.2025 23:49 884 okuma
Tunceli de 1 Asker şehit, 2 yaralı

Tunceli'ye 25 kilometre mesafede bulunan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'na kalabalık bir PKK'lı grup saat 21.00 sıralarında 3 ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Yağmur ve sisli havada yapılan saldırıda açılan ilk ateşte karakoldaki askerlerden 1'i şehit oldu 4'ü yaralandı. Saldırıya askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışma sürerken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yağmur ve sis nedeniyle helikopterlerin uçuş yapamadığı bölgeye giden yollara PKK'lıların karadan yardım gelmesini engellemek için uzaktan kumandalı patlayıcı madde tuzakladıkları belirlendi.


Tunceli ile Nazımiye ilçesi arasında bulunan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'ndaki çatışmalar devam ederken, Nazımiye ilçe merkezinde elektriklerin kesildiği belirtildi.


1 ASKER ŞEHİT, 4 ASKER YARALI


PKK'lıların Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'ndeki Şehit Mehmet Jandarma Karakolu ile yaklaşık 2 kilometre yakındaki merkeze bağlı Gökçek Jandarma Karakolu'na eş zamanlı saldırı düzenlediği ortaya çıktı. Yağmurlu ve sisli havada düzenlenen saldırıda ilk bilgilere göre 1 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Her 2 karakol bölgesinde PKK'lılarla çatışmalar sürerken, yağmurun şiddetlenerek etkisini arttırdığı belirtildi.