7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Türkeş Kktc’De

Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldi. Cumartesi gününe kadar üst düzey temaslarda bulunacak olan Türkeş, ilk ziyaretini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı
Yayınlama: 21.04.2016 03:00 Güncellendi: 07.11.2025 05:44 701 okuma
Türkeş Kktc’De

Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, özel uçakla saat 15.10’da KKTC’ye geldi.

Tuğrul Türkeş’i, Ercan Havalimanı’nda Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu karşıladı.

Tuğrul Türkeş, Ada’ya gelişinin ardından ilk resmi görüşmesini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yaptı.

Türkeş’i, Cumhurbaşkanlığı’na gelişinde, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı’nda yaklaşık 45 dakika süren görüşme öncesi ve sonrası basına açıklama yapılmazken, basının sadece görüntü almasına olanak sağlandı.

Görüşmede, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da hazır bulundu.

Tuğrul Türkeş’e KKTC temaslarında Özel Kalem Müdürü Mehmet Akif Koç, Bakanlık Kıbrıs İşleri Başmüşaviri Tuğrul Biltekin, Özel Kalem Müdür Yardımcısı Ulaş Gönen Karlı ve Başbakanlık Uzmanı Özgür Üçkuş eşlik ediyor.