30 Haziran 2026 Salı

Tusk Kıbrıs Yolunda

DÜNYA 743
Yayınlama: 13 Mart 2016 Pazar 02:00 | Güncellendi: 28.06.2026 01:57
Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, temaslarda bulunmak için bir kez daha Kıbrıs’a gelmeye hazırlanıyor.
Tusk Kıbrıs Yolunda

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Twitter hesabından Kıbrıs`ı ziyaret ederek Rum Lider Nikos Anastasiades ile görüşeceğini duyurdu.

Rum Hükümet sözcüsü Nikos Hristodulidis de, Twitter hesabından Avrupa Konseyi Başkanı Tusk`ın 15 Mart Salı günü adaya geleceğini ve AB-Türkiye konusunda Anastasiades ile görüşeceğini açıkladı.

Rum Basını Donald Tusk’un, mülteci akınının ele alınacağı 17 Mart’taki zirve toplantısı öncesinde Anastasiadis’le görüşmek istediğini yazdı

Tusk’un ziyareti, önceki zirve toplantısında Türkiye’nin AB müzakere başlıklarının açılmasını reddeden Rum ve Yunan hükümetlerine yapılmakta olan baskılar çerçevesinde olduğunu yazan gazete, Rum Başkanlık Sarayı’nın,
AB-Türkiye mülteci planı ve Rum Yönetimi’nin müzakere başlıklarını vetosu konusunun bağdaştırılmasından rahatsız olduğuna dikkat çekti.