Lefkoşa, 7 Mart 16 : Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa İlçe Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ünsalan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili mesaj yayımladı.
“Yaşamımızın her alanını dokunuşuyla güzelleştiren, şekillendiren değerli kadınlarımızın son yıllarda toplum içerisinde aktif görevlere katılımının artması hepimizi mutlu etmektedir” diyen Ünsalan, şöyle devam etti:
“Değerli kadınlarımızın emekleri, gayretleri takdire şayandır. Sürekli üretmeyi, ev ekonomisini sağlamayı, aile içi sıkıntıları en kısa zamanda çözmeyi kendine görev edinmiş cefakar kadınlarımız her şeye göğüs gererek hayata tutunmaya çalışmaktadır.
Bazı toplumlarda yaşanan kadına şiddet ve kadın cinayetleri hepimizi derinden yaralamaktadır. Namus kavramının bir tek kadınlara atfedilmesi ve kadının sürekli özgürlüğünün kısıtlanması kabul edilemez bir tutumdur. Kadın erkek fark etmeksizin sorunlarımız medeni bir şekilde konuşma yöntemi ile çözülebilecek konular olmalıdır.
Bizler Ulusal Birlik Partisi Kadın Kolları olarak içerisinde bulunduğumuz demokratik ve çağdaş yaşam şeklimizden güç alarak kadına şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu belirtiriz.
Toplumun birçok alanında eşitsizliğe maruz kalan kadınlarımızın son yıllarda kendini siyasal ve toplumsal arenada ön plana çıkarması gurur kaynağımız olmaktadır. Kadın derneklerimizin artmasından dolayı kadınlarımızın birbirine kenetlenmesi önümüzdeki günlerin daha güzel günler olacağının göstergesidir. Unutulmamalıdır ki kadınların pasifize edildiği toplumlar yozlaşmaya mahkûm toplumlardır.”