7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

“Üye Ülkeler Kktc’Ye Destek Vermeli”

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İİT’ye üye ülkelerden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne destek vermesini istedi.
Yayınlama: 12.04.2016 03:00 Güncellendi: 05.11.2025 13:45 677 okuma
“Üye Ülkeler Kktc’Ye Destek Vermeli”

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 13’üncü İslam Konferansı Zirvesi 14 Nisan Perşembe günü İstanbul’da toplanıyor.

Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı zirveye Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katılacak.

Zirvede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ‘Kıbrıs Türk Devleti’ olarak atıfta bulunulması yönünde yeniden karar alınması için Türkiye’nin girişimde bulunduğu, Rum Yönetimi’nin ise Mısır ve Körfez ülkeleri aracılığıyla bunu engellemeye çalıştığı kaydedildi.

Bu arada, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Kongre Merkezi’nde, İslam İşbirliği Teşkilatı 13’üncü İslam Zirvesi öncesinde, zirveye hazırlık mahiyetindeki Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’nda üye ülkelerin temsilcilerine hitap etti.

Çavuşoğlu, Kıbrıs sorunu hakkında Mayıs 2015’ten beri taraflar arasındaki müzakerelerin sürdüğünü hatırlattı.

“Önemli bir fırsat yakaladık. Bundan yararlanılmasını ümit ediyoruz çünkü bu aynı zamanda son fırsattır” diyen Çavuşoğlu, üye ülkeleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne destek vermeye çağırdı.