Ercan Havalimanı’nda meydana gelen “Uyuşturucu Madde İthal ve Tasarrufu” suçlarından tutuklanan A.E. yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hacı Durdu Özer, olayla ilgili bulguları aktardı.
Polis, zanlı A.E.’nin 8 Eylül 2026 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yapmak istediği sırada Pamir isimli Narkotik Dedektör Köpeği’nin tepki verdiğini söyledi.
Pamir’in tepki vermesi üzerine Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekibi tarafından zanlının çantasında kontrol yapıldığını belirten polis, tasarrufunda tütünle karışık 544 miligram Hint keneviri türü uyuşturucu madde içeren bir sarma sigara bulunarak emare alındığını kaydetti.
Polis, zanlıdan izahat istendiğinde, söz konusu maddeyi Almanya’da reçeteli olarak kullandığını söylediğini aktardı.
Zanlının tutuklanarak hakkında soruşturma başlatıldığını belirten polis, A.E.’nin iki kez mahkemeye çıkarılarak toplam 9 gün ek tutukluluk süresi alındığını ifade etti.
Soruşturmanın erken tamamlandığını kaydeden polis, zanlının ifadesinde suçunu kabul ettiğini söyledi.
Polis, A.E.’nin Alman vatandaşı olduğunu, ülkeye turist olarak geldiğini ve KKTC ile herhangi bir bağı bulunmadığını ifade ederek, tutuklu yargılanmasını talep etti.