7 Kasım 2025 Cuma
KIBRIS

Vefasız devlet

KKTCnin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaşın eşi Aydın Denktaşın yıllardır hizmetinde olan koruma polisinin görev yerinin değiştirilmesine Denktaş ailesi tepki gösterdi.
Yayınlama: 29.05.2012 03:00 Güncellendi: 07.11.2025 18:46 778 okuma
Vefasız devlet


Denktaş ailesine vefasızlık olarak nitelendirilen bu hareket sonrasında polis genel müdürlüğü de bir açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

 


''Sayın Kurucu Cumhurbaşkanımız Merhum Rauf Raif Denktaş'ın, cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılmasından sonra uhdesine beş sivil yakın koruma, Yılan Adası'ndaki ikametgahında görevli bir üniformalı ve Lefkoşa'daki çalışma dairesinde de bir üniformalı polis olmak üzere toplam yedi polis mensubu görevlendirilmişti.

 

 

 

22 Mayıs 2012 tarihinden itibaren, Sayın Aydın Denktaş hanımefendinin korunması için bir sivil, Yılan Adası'ndaki ikametgahı için bir üniformalı ve Lefkoşa'daki çalışma dairesi için ise bir üniformalı polis görevlerine devam etmektedir.''

 

 


Denktaş ailesinden 'zorunlu' açıklama
Polis Genel Müdürlüğü'nün açıklamasının ardından, Denktaş ailesi adına, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, yazılı bir açıklama yaparak, ''Genel Müdürlüğünden yapılmış olan açıklama aile fertleri olarak bizleri derinden yaralamıştır'' ifadesini kullandı.

 

 

 

 


''Zorunlu açıklama'' başlığı altında yapılan açıklamada, uzun yıllar Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın yanında görev yapan dört ve Aydın Denktaş'a hizmet veren bir sivil görevli polisin, Polis Genel Müdürlüğü'nce geri alınarak başka görevlere verildiği belirtildi.

 

 

 


Açıklamada, şöyle denildi:
''Önceden haber vermeksizin, makam arabasını yeni görevlendirilen sivil şoföre teslim etmelerine izin verilmeksizin, annem Aydın Denktaş'ın sabah uyandığında karşısında hiç tanımadığı yeni birini görecek şekilde uygulanan bu emir tüm ailenin tepkisine neden olmuştur.

 

 

 


78 yaşını tamamlamış olan Aydın Denktaş'ın evladı olarak kabul ettiği görevli sivil polis arkadaşımız, yurt dışındaki iznini tamamlayıp adaya dönmesi beklenmeden çalışma yeri değiştirilmiştir.

 

 

Bu görevlilere veda etme imkanı bile tanınmamıştır.
Polis Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu açıklamada resmi görevli olan ve Yılan Adası ile Kurucu Cumhurbaşkanı ofisinde vardiya usulü görev yapan arkadaşlarımızın görevlerine devam ettiği doğrudur.

 

 

 

 

Bu noktada eksik olan, Kurucu Cumhurbaşkanı'nın kabrinde görev yapmakta olan resmi polisimizdir.

 

 

 

 


Polis Genel Müdürlüğümüzden talebimiz, sivil görevlileri olduğu gibi, yukarıda bahsettiğim üç noktadan da resmi görevlileri geri çekerek Polis Teşkilatı’ndaki eksikliklerini tamamlamasıdır.

 

 

 

 


Kurucu Cumhurbaşkanının kabrinde, ofisinde ve ikametgahındaki nöbetleri biz evlatları olarak devralmaya hazırız. Kamuoyunda böylesi bir tartışma ile anılmaktansa başımız dik zorlanmayı tercih eder, tüm halkımızdan bu nedenle özür dileriz.''