7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

Yargıda Atama

Yüksek Mahkeme yargıçlığına atanan Peri Hakkı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın huzurunda yemin ederek görevine başladı.
Yayınlama: 04.04.2016 03:00 Güncellendi: 04.11.2025 19:25 284 okuma
Yargıda Atama

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan yemin törenine, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Başsavcı Aşkanİlgen, Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi ve Yüksek Mahkeme yargıçları katıldı.

Yüksek Adliye Kurulu tarafından Yüksek Mahkeme yargıçlığına atanan Peri Hakkı, törende özgeçmişi okunduktan sonra Cumhurbaşkanı Akıncı huzurunda yemin etti ve cübbesini giydi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Peri Hakkı’ya yeni görevinde de adil kararlara imza atması temennisinde bulundu.

Yüksek Mahkeme yargıçlığına atanan Peri Hakkı, 15 Haziran 1967 yılında Dikelya’da doğdu. Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden1992 yılında mezun olduktan sonra staj süresini müteakip 17 Mayıs 1994 tarihinde avukat olarak kaydını yaptırdı.

1 Kasım 1999’da kaza Mahkemesi yargıçlığına, 2 Temmuz 2007’de Kaza Mahkemesi Kıdemli yargıçlığına, 3 Şubat 2014 tarihinde ise Kaza Mahkemesi başkanlığına atandı.