Yakın Doğu Üniversite'nde karşıt gruplu öğrenciler arasında bugün meydana gelen olaylar polis basın bülteninde "ayaklanma, kanunsuz topluluk, kasti hasar ve darp" başlığıyla duyuruldu.
Bültene göre, "Türkiye'de meydana gelen terör olayında şehit düşen 24 askeri anmak için toplanan ülkücü gençlere, bir grup doğu kökenli gencin taş atması sonucu arbede yaşandı".
Olayların Lefkoşa Polis Müdürlüğü ve Polis Özel Harekat Müdürlüğü'nün müdahalesiyle kontrol altına alındığı belirtilen açıklamada, olaylarda 2 polisin yaralandığı, 3 kişinin tutuklandığı belirtildi.
Yaralıların Yakın Doğu Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu olduğu belirtilen açıklamada, tutuklananların isimleri F.S. (E-22), H.Ş.(E-28) ve T.G (E-23) olarak açıklandı.
Çıkan olaylar sonucunda bir çok araç ve binalara ait camların hasar gördüğü belirtilen açıklamada, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.
YDÜde Tutuklu Sayısı 3! 2 Polis Yaralandı
Polis Basın Subaylığı ; olayı Ayaklanma, Kanunsuz Topluluk, Kasti Hasar Ve Darp başlığı ile verdi.