16 Temmuz 2026 Perşembe

Yorgancıoğlu yeniden başkan seçildi

POLİTİKA 1,209
Yayınlama: 09 Aralık 2013 Pazartesi 02:00 | Güncellendi: 16.07.2026 05:28 | Editör: Kktc Medya
İktidarın büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP/BG) 24. Olağan Kurultayı’nda, Genel Başkanlığa Özkan Yorgancıoğlu yeniden seçildi.
Yorgancıoğlu yeniden başkan seçildi

Yorgancıoğlu, 1015 delegenin oy kullandığı kurultayda 555 oyla seçimi kazanırken, rakibi Asım Akansoy 442 oy aldı. 18 oy ise geçersiz olduğu için iptal edildi.


Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yer alan kurultayda başkanlık için oy sayım işlemi saat 24.00 sıralarında tamamlandı. Sonucu Divan Başkanı Feridun Önsav ilan etti.


Sayım devam ederken Yorgancıoğlu taraftarları, Yorgancıoğlu genel başkan seçilebilmek için gerekli salt çoğunluk olan 508 oya ulaştığında, salonda kısa süreli sevinç gösterileri yaptı. Divan Başkanı Önsav bu sırada partilileri uyardı.


Önsav’ın sonuçları açıklamasından sonra yeniden seçilen Yorgancıoğlu teşekkür konuşması yaptı. Bu sırada “birlik, mücadele, dayanışma” sloganları atıldı.