23 Ekim 2026 Cuma

Zanlılara 7 gün ek tutukluluk: “Gemide tek sağlam biziz, geri kalan her şey yarım”

GİRNE 15
Yayınlama: 23 Ekim 2026 Cuma 13:48 | Güncellendi: 23.10.2026 13:56 | Kaynak: Kıbrıs Gazetesi | Editör: Kktc Medya
Cemre CEMALİ
Zanlılara 7 gün ek tutukluluk: “Gemide tek sağlam biziz, geri kalan her şey yarım”

Cemre CEMALİ

Girne açıklarında 30 Ağustos’ta meydana gelen Filo Jet gemi faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan 9 zanlı, yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Gemi kaptanı, kaptan yardımcısı, 6 mürettebat ve Filo Denizcilik direktörü hakkında “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlaması bulunurken, mahkeme zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Mahkemede soruşturmaya ilişkin detayları aktaran Polis Müfettiş Muavini Mehmet Mannaş, geminin kara kutusu olarak da bilinen VDR cihazındaki kayıtların şu ana kadar 32 günlük bölümünün dinlendiğini açıkladı.

Kayıtlarda, biri şu anda tutuklu bulunan ikinci makinist, diğeri ise aranan bir şahıs olmak üzere iki kişi arasında geçen konuşmalar mahkemeye aktarıldı.

Söz konusu konuşmalarda, “Şirket kendi işinin peşinde, gemi batacak. Gemide tek sağlam biziz, geri kalan her şey yarım” ifadelerinin kullanıldığı ortaya çıktı.

Bilirkişi incelemesi yapılacak

Soruşturma kapsamında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bir üniversiteden deniz hukuku alanında bir kişinin görevlendirildiği aktarıldı. Görevlendirilen bilirkişi tarafından mevcut yasaların inceleneceği belirtildi.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyeti tarafından KKTC’ye bilirkişi heyeti için görevlendirilen kişilerin isim listesinin gönderildiği açıklandı.

Listede yer alan bilirkişiler arasından görevlendirilecek kişilerin seçileceği ve KKTC’ye gelerek burada çalışma yapacağı belirtildi.

Bu kişilerin mahkemede şehadet vermeye yetkili olacağı, elde edilen bulgular doğrultusunda ise bilirkişi raporu hazırlanacağı kaydedildi.

Aileler mahkeme önünde isyan etti 

Faciada yakınlarını kaybeden acılı aileler mahkeme önünde adalet taleplerini yineledi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi