Türksat üzerinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ulusal yayın yapan Diyalog TV’nin yayınının lisansı olmadığı iddiasıyla kesilmesinin ardından, konuyla ilgili süreç devam ederken Cumhurbaşkanı Akıncı’dan konuyla ilgili açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC’de ulusal yayın yapan üç televizyon kanalının yayınlarının RTÜK tarafından Türksat üzerinden durdurulması ile ilgili değerlendirmede bulundu.
Akıncı, konuyu her gün takip ettiğini belirterek, bunun üzücü bir durum olduğunu söyledi.
Akıncı ‘Bu durum neden gerçekleşti diye soruşturduğum zaman söylenen hiçbir haklı ve yasal gerekçenin olmadığı yönünde oldu. Diyalog TV diğer kanallarımız gibi yayın yapan YYK’dan izinli ve onların denetiminde olan bir kanal. Bu şekilde karartılması bizim memnun olabileceğimiz bir şey değil’ diye konuştu.
Akıncı “YYK ile RTÜK’ün diyalog içinde olduğunu biliyoruz.Bunun aşılacağını ümit ediyor ve bekliyorum. Temenni ederim ki bir daha böyle yanlışlar yapılmaz” dedi.
KKTC’deki kanalların muhatabının YYK olması gerektiğine de dikkati çeken Akıncı bu görüntünün hoş ve doğru bir görüntü olmadığını söyledi.