Kanlı, BRTK’nin elektrik borcunun uzun yıllara dayandığını vurgulayarak, Kurum’da görev aldığı günden bu yana birikmiş elektrik borcunun ödenmesi ve yeni borç oluşmaması için hükümet yetkilileri, Maliye Bakanlığı ilgilileri ile çalışmalar yapıldığını, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile görüşüldüğünü ve yazışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.
Özer Kanlı konuya ilişkin açıklamasında, gelinen noktada borcun 36 ayda ödenecek şekilde yapılandırılması için Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve KIB-TEK ile önlümüzdeki hafta bir toplantı yapacaklarını vurguladı.
Kanlı’nın açıklaması şöyle:
“BRTK aldığı elektrik enerjisi ile 20’nin üzerinde televizyon ve 30 aşkın radyo kuruluşumuza, polis, telekomunikasyon idaresi, Sahil Güvenlik, Orman Dairesi ve pek çok kuruluşumuza hizmet vermektedir.
Kurum ayrıca , Kıbrıs Türk halkının sadece bugünü için değil geleceği açısından da son derece önemli olan 2 televizyon 6 radyo kanalının yayınlarını devam ettirmektedir.
Oluşan borç uzun yıllara dayanmaktadır.
Kurum’da görev aldığımız günden bu yana birikmiş elektrik borcunun ödenmesi ve yeni borç oluşmaması için hükümet yetkilileri, maliye bakanlığı ilgilileri ile çalışmalar yapılmış, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile görüşülmüş ve yazışmalar gerçekleştirilmiştir.
Neticede yapılan tüm çalışmaların sonucunda gelinen nokta, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, BRTK, ve KIBTEK yetkililerinin önümüzdeki hafta içinde bir araya gelerek borcu 36 ayda ödenecek şekilde yapılandırmasıdır.”