7 Kasım 2025 Cuma
GÜNDEM

‘Bossaball’ Spor Artı’Da Konuşuldu

(BRT SPOR) Dünyada ilk kez 2005 yılında Brezilya'da idüzenlenen organizasyonla daha iyi tanınmaya başlanan ‘Bossaball’ dalının ülke insanı ile de buluşturulması için hazırlıklar yapılıyor. Voleybol, futbol ve cimnastiğin bütün
Yayınlama: 24.03.2016 02:00 Güncellendi: 03.11.2025 18:13 315 okuma
‘Bossaball’ Spor Artı’Da Konuşuldu

Dünyada ilk kez 2005 yılında Brezilya’da idüzenlenen organizasyonla daha iyi tanınmaya başlanan ‘Bossaball’ dalının ülke insanı ile de buluşturulması için hazırlıklar yapılıyor. Voleybol, futbol ve cimnastiğin bütünleşmiş hali olan bu eğlenceli ve DJ eşliğindeki müziklerle temposu yüksek tutulan ‘Bossaball’la ilgili ilk açıklamalar dün akşamki “Spor Artı” programında yapıldı.

Bu dala öncülük yapmak isteyen spor gönüllüsü Ahmet Karaçalı, programda yaptığı açıklamada, oldukça hareketli ve eğlenceli bir dal olan ‘Bossaball’ın oyunculu tanıtımını, Nisan ayında, su sporları hizmeti verdiği Mehmetçik Belediyesi Halk Plajı’nda yapmayı hedeflediklerini söyledi.

3-4-5 kişilik iki takım arasında, 18 metreye 14 metrelik şişme bir alanda bir trambolinde zıplayarak oynanan ‘Bossaball’da topu en fazla 8 temasla rakip takımın zeminine dokundurmak amaçlanıyor. Bir üç ya da 5 set üzerinden oynanan oyunun her seti için 25 puan gerekiyor.

Görsel şova sahip ritmi yüksek oyunda her oyuncu, bir kez el olmak üzere ayak kafa ya da diğer müdahale şekilleriyle en fazla üç temas hakkına sahip.

Oyuncuların mücadele içinde serbest birbirinden estetik hareketlerle izleyenleri coşturduğu yeni dala öncülük yapan Ahmet Karaçalı, bu dalın her bölgeden ilgi görmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti. Karaçalı, yetkililere destek çağrısında da bulundu.