Özel uçakla akşam saatlerinde KKTC’ye gelmesi beklenen ancak programı henüz netleşmeyen Erdoğan’ın Ercan Havalimanı’nda karşılanması için hazırlıklar yapılıyor. Çeşitli kurum kuruluşlar yaptıkları yazılı açıklamalarla üyelerini ve halkı Erdoğan’ı karşılamaya çağırıyor.
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, “Anavatanımız Türkiye’nin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı KKTC’de bağrımıza basmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz” dediği açıklamasında tüm üyelerine karşılamaya ve törenlere katılmaları için çağrı yaptı.
Karadenizliler Kültür Derneği de, yazılı açıklamasında, “Karadeniz insanını, dernek üyelerini ve tüm ilgi duyan vatandaşları yarın saat 17.00’de Ercan havalimanında Başbakan Erdoğan’la buluşturmak için çalışma başlattıklarını” belirterek “bu karşılama törenine tüm halkımız davetlidir “dedi.
Erdoğan’ın “20 Temmuz günü saat 18.15’te Gazimağusa Namık Kemal Meydanında halka hitaben konuşma yapacağı” da belirtilen açıklamada, Karadeniz kökenli tüm halkın bu etkinliğe de katılması için çağrı yapıldı. İhtiyaç duyulan bölgelerden otobüs kaldırılacağı da kaydedildi.
YOLLARA DEV BOY ERDOĞAN POSTERLERİ…
Bu arada ülke genelinde yol kenarlarına Erdoğan’ın dev boy posterleri asıldı. Erdoğan’ın eli göğsünde fotoğrafının yer aldığı posterlerde “Dünümüz bir, yarınımız bir. Tek yüreğiz. Barış ve Özgürlük Bayramı kutlu olsun. Recep Tayyip Erdoğan TC Başbakanı” yazısı bulunuyor.