Belediye Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu adına yazılı açıklamada bulunan Sendika Başkanı Ulus Arpalıklı, Esentepe Belediyesi çalışanlarının 3 aydır maaş alamadıklarını belirterek, yarın 1 günlük uyarı grevi ve basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.
Ulus Arpalıklı, Esentepe Belediyesi çalışanlarının; elektrik borcundan dolayı belediyenin devlet katkı payına el konulmuş olması nedeniyle ödenemediklerini savundu.
Belediyelerin devlet gelirlerinden ayrılan paylarına haciz koyulamayacağı görüşünü ifade eden Ulus Arpalıklı, buna rağmen KIB-TEK tarafından alınan ara emirle belediyenin bu gelirine el konulduğunu öne sürdü.
Arpalıklı, elektrik borcunun geçmiş dönemlerden belediye üzerinden usulsüz şekilde yapılmış işlerden bu boyutlara geldiğini, geçmiş ve şimdiki belediye başkanının bu durumu düzeltmek için yasal yollara başvurmadığını ve ödemeyi de reddederek Esentepe Belediyesi’ni borç batağına sürüklediklerini iddia etti.
BES Başkanı Ulus Arpalıklı, Esentepe Belediyesi’nde yapıldığını savunduğu usulsüzlük ve iş bilmezliklerin cezasının belediye çalışanlarına ödettirilemeyeceğini belirtti.
Arpalıklı, Esentepe Belediyesi’nin yeniden sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulana ve çalışanların maaşlarını alıncaya dek eylem ve süresiz grev de dahil her türlü yasal haklarını kullanmaktan kaçınmayacaklarını kaydetti.