29 Haziran 2026 Pazartesi

Eylem sırası bu sefer doktorlarda!

KIBRIS 870
Yayınlama: 06 Ocak 2013 Pazar 02:00 | Güncellendi: 28.06.2026 11:15 | Editör: Kktc Medya
Tıp-İş Üyesi Doktorlar Yarından İtibaren Polikliniklerde Vatandaşlık Muayenesi Yapmayacak
Eylem sırası bu sefer doktorlarda!

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş)’in “vatandaşlık politikaları nedeniyle asli görevlerini yerine getiremedikleri” gerekçesiyle aldığı karar uyarınca doktorlar yarından itibaren polikliniklerde vatandaşlık muayenelerini yapmayacak ve her doktor 25’in üzerinde hasta bakmayacak.

 


Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’na gönderdiği ve basına da açıkladığı yazıda, son aylarda polikliniklere başvuran hastaların, vatandaşlık muayeneleri  nedeniyle muayene olamadan ayrılmak zorunda kaldığını iddia etti.

 


Şeherlioğlu, “Hekimler, hükümetin vatandaşlık politikaları nedeniyle asli görevleri olan hasta muayenelerini yapamaz duruma gelmişlerdir. Bu politikaları halkımızın iradesine ve hekimlerin hasta bakma haklarına saldırı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

 


Şeherlioğlu, bu uygulama sendikayla görüşülerek yeniden düzenlenene kadar yarından itibaren tüm polikliniklerde vatandaşlık muayenelerinin yapılmayacağını, hekimlerin 25 hasta üzerinde hastaya bakmayacağını kaydetti.