8 Kasım 2025 Cumartesi
KIBRIS

Grentree Zirvesi Başladı

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon arasındaki Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde beşinci üçlü görüşme KKTC saatiyle 15.40’da başladı.
Yayınlama: 23.01.2012 02:00 Güncellendi: 06.11.2025 01:35 718 okuma
Grentree Zirvesi Başladı

Grentree ana binasının büyük salonda başlayan görüşmeye katılanlar bir önceki zirvede olduğu gibi toplantıya kravatsız katıldılar.


New York’ub Long İsland Bölgesinde Greentree Çiftliğinde başlayan görüşme öncesinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve  Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas fotoğraf çektiler. Bunun ardından, Ban ki Moon ve liderlerin eşleri de fotoğraf karesine katıldılar. Basına görüntü verildikten sonra hep birlikte kahvaltıya geçildi.


Liderlerin mevcut farklılıkları aşmaya çalışacağı  iki günlük görüşmelerin ardından BMGS Ban  Çarşamba sabahı BM binasında açıklama yapacak.


Sürecin başladığı 2008’den beri süreçte yer alan BMGS Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, birinci gün yapılacak görüşmelerin ardından basınla bir araya gelecek ve soruları yanıtlayacak.