Dev-İş’e bağlı Emek-İş’in Haspolat Arıtma Tesisi’nde başlattığı süresiz grevle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı sendika mukayyitliği arabuluculuk görevi üstlendi.
Sendika Mukayyitliği, Haspolat Arıtma Tesisini işleten WTE şirketve Emek-İş yetkilileriyle bugün biraraya gelerek, konu toplantıda detaylı bir şekilde tartışıldı.
Toplantıdan taraflar arasında uzlaşı çıktı.
Toplantıyla ilgili BRT’ye açıklamada bulunan Emek İş Başkanı Koral Aşam, şirket yetkilileriyle birlikte bir mutabakata vardıklarını ve mutabakat metnine imza attıklarını söyledi.
WTE şirketinin Almanya’daki CIO’danmutabakat metninin onaylanmasını beklediklerini kaydeden Koral Aşam, imzalanan mutabakatın onaylanmasına kadar Haspolat Arıtma Tesisi’ndeki süresiz grevin devam edeceğini söyledi.