31 Mayıs 2026 Pazar
KIBRIS

İpekçioğlu Lohja’da

Ülkemizde yeni bir spor dalı olan Amerikan Futbolunda önemli gelişmeler yaşanıyor.
Yayınlama: 31.05.2026 01:15 Güncellendi: 31.05.2026 10:23 11 okuma
İpekçioğlu Lohja’da

Ülkemizde yeni bir spor dalı olan Amerikan Futbolunda önemli gelişmeler yaşanıyor.

Kıbrıslı Türk Mehmet Cemal İpekçioğlu ülkemizden çıkarak Avrupa’da Amerikan Futbolu oynayan ilk KKTC’li sporcu olmanın gururunu yaşıyor. İpekçioğlu kariyerine yeni bir adım atarak Finlandiya 1. Lig ekiplerinden Lohja Cruseders takımına transfer oldu.

Amerikan Futbolu kariyeri boyunca farklı ülkelerde deneyimler yakalayan İpekçioğlu ilk olarak 2025 yılında Prag takımı Prague Mustangs takımına transfer oldu. 2026 yılında ise ülkemizde yeni kurulan ve üniversite Amerikan Futbollarının mücadele ettiği Kıbrıs Amerikan Futbolu Ligi’nde EMU Crows adına mücadele eden İpekçioğlu dikkatleri üzerine çekti.

Transferin ardından açıklamalarda bulunan Mehmet İpekçioğlu hedefinin Avrupa’da başarılı şekilde mücadele ederek ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu vurguladı.
Haber: Ali ERTOPRAK

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi