19 Eylül 2025 Cuma
SON DAKİKA
KIBRIS

Kamu-Sen Ve Ktams’Tan Dpö Konusunda Ortak Açıklama

Kamu-Sen ile KTAMS Türkiye ile yapılan 2016-2018 mali protokolünde Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) kapatılacağı yönünde bir ifade olduğunu, bugün bunu basından üzüntüyle öğrendiklerini kaydederek, “Bu ibare mali protokolden derha
Yayınlama: 29.03.2016 03:00 Güncellendi: 18.09.2025 02:56 2736 okuma
Kamu-Sen Ve Ktams’Tan Dpö Konusunda Ortak Açıklama

“TÜRKİYE İLE YAPILAN 2016-2018 MALİ PROTOKOLÜNDE DPÖ KAPATILACAĞI YÖNÜNDE BİR İBARE VAR...BUNU BASINDAN ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİK”

“BU İBARE MALİ PROTOKOLDEN DERHAL ÇIKARILMALI...”

“40 YILDIR HÜKÜMETİ YÖNETENLER TARAFINDAN İHMAL EDİLEN DPÖ’NÜN ETKİN ÇALIŞMIYOR BAHANESİ ARKASINA SIĞINARAK KAPATILMASI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Lefkoşa, 29 Mart 16 : Kamu-Sen ile KTAMS Türkiye ile yapılan 2016-2018 mali protokolünde Devlet Planlama Örgütü’nün kapatılacağı yönünde bir ifade olduğunu, bugün bunu basından üzüntüyle öğrendiklerini kaydederek, “Bu ibare mali protokolden derhal çıkarılmalı” dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ile KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan bugün imzalarının bulunduğu ortak bir basın açıklaması yayınlayarak, kurumun kapatılma talebinin KKTC hükümeti yetkilileri tarafından yapıldığını savundu.

“AKINCI’YI, SİBER’İ VE SİYASİLERİ ZİYARET EDECEĞİZ”

“40 yıldır hükümeti yönetenler tarafından ihmal edilen DPÖ’nün etkin çalışmıyor bahanesi arkasına sığınarak kapatılması kabul edilebilir değil” diyen Özkardaş ve Kaptan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, Meclis Başkanı Sibel Siber’e, siyasi partilere ve basınına bu konuda ziyaret gerçekleştireceklerini, kararlılıklarını ileteceklerini, destek talep edeceklerini söyledi.

Sendika başkanları, “DPÖ’nün kapatılması konusu mali protokolden çıkarılıp kurumla ilgili gerekli güçlendirmeler yapılıncaya kadar her iki sendika ortak hareket edecek ve tüm yasal haklarını kullanacak” açıklamasında da bulundu.

Ortak açıklamada, DPÖ’nün yıllar içerisinde personel sıkıntısı, gerekli teçhizat ve sistem eksiklikleriyle boğuşmak zorunda bırakıldığı da savunuldu.

code