13 Ekim 2026 Salı

KIB-TEK yönetimi ile EL-SEN uzlaştı, grev sona erdi

KIBRIS 16
Yayınlama: 13 Ekim 2026 Salı 22:20 | Güncellendi: 13.10.2026 21:31 | Kaynak: Kıbrıs Gazetesi | Editör: Kktc Medya
KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, halkın daha fazla mağduriyet yaşamaması adına EL-SEN ile uzlaşıya varıldığını ve grevin sonlandırıldığını açıkladı.
KIB-TEK yönetimi ile EL-SEN uzlaştı, grev sona erdi

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, halkın daha fazla mağduriyet yaşamaması adına EL-SEN ile uzlaşıya varıldığını ve grevin sonlandırıldığını açıkladı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, KIB-TEK ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) arasında uzlaşıya varıldığını ve grevin sona erdirildiğini duyurdu.

Uzun, yaptığı açıklamada, “Halkımızın daha çok mağdur olmaması adına bir uzlaşı noktasına varılmış ve grev sonlandırılmıştır. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İmzalanan protokole göre, iş sağlığı ve güvenliği konusunda tarafların ikişer üye vermesiyle dört kişilik bir komite oluşturulacak. Gerekli teçhizat belirlenerek ihtiyaçlar ivedilikle karşılanacak.

Protokolde, bu süreç içerisinde herhangi bir istihdam yapılmadığının teyit edilmesi de kararlaştırıldı.

Son yapılan terfilere ilişkin kararların dondurulması ve seçim yasaklarının sona ermesinin ardından Terfi Komisyonu’nda değerlendirilerek yürürlüğe konulması konusunda da anlaşmaya varıldı.

Personel Şube Amirliği görevini ise yeni bir atama yapılıncaya kadar Gürcem Akalınlar yürütecek.

Anlaşma kapsamında, seçimler tamamlanıncaya kadar eylem yapılmayacak ve personele herhangi bir soruşturma işlemi uygulanmayacak.

Ayrıca mevcut arızalar ivedilikle giderilecek ve bu çalışmalar için ek mesai ücreti talep edilmeyecek.

Uzlaşı protokolü, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, KIB-TEK Genel Müdürü Dalman Aydın, Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ve EL-SEN Başkanı Ahmet Tuğcu tarafından imzalandı.

 

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi