29 Haziran 2026 Pazartesi

KTHY mağdurlarının tazminatları ödensin

KIBRIS 688
Yayınlama: 17 Nisan 2012 Salı 03:00 | Güncellendi: 28.06.2026 04:57 | Editör: Kktc Medya
Memur-Sen, KTHY mağdurlarının tazminatlarının ödenmesi, varsa eksik İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta yatırımlarının tamamlanması ve hemen istihdam edilmeleri gerektiğini belirtti.
KTHY mağdurlarının tazminatları ödensin

Memur-Sen Genel Başkanı Çelebi Ilık yaptığı açıklamada, “KTHY’yi batıranların faturayı çalışanlara kestiğini” belirterek, KTHY çalışanlarının işsiz, aşsız ve ilgisiz bırakılarak kaderlerine terk edildiğini savundu.

 


Özelleştirme Yasası kapsamına konularak tümünün istihdam edileceği söylenen KTHY çalışanlarının dayanacak gücünün kalmadığını ifade eden Ilık, “Her geçen gün kendileri ve çocukları daha karanlık günler geçiriyorlar” dedi.

 

 


Ilık, KTHY çalışanlarının da bu ülkenin insanı olduğunu belirterek, ”Ülke insanımızı, içinden geçtiğimiz bu kötü günlerden kurtarma görevi de unutulmuşsa hatırlatalım. Hükümet edenlerin sorumluluğudur” ifadesini kullandı.