Ülkemizdeki, özel okullar bayram öncesinde açıldı, devlet okulları ise Pazartesi günü yeni ders yılına başlıyor. Diğer yerleşlim birimlerinde olduğu gibi nüfusu her geçen gün artan bir beldemiz de Girne.
Girne’de de okullarda ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Girne Belediyesi, emlak vergilerinden elde edilen gelirin yüzde 15’lik bölümüyle, bölgede bulunan 7 devlet okuluna dolayısıyla eğitime katkı yapmaya çalışıyor.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediyenin, bölgede bulunan 7 devlet okuluna çeşitli projelerle, 22 ayda 994 bin Türk Liralık yatırım yaptığını belirtti.
Emlak vergilerinden elde edilen gelirin yüzde 15’lik bölümünü kullanarak, devlet okullarına en doğru şekilde katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Güngördü, tüm okullara eşit şekilde hizmet verme uğraşı içinde olduklarını söyledi.
Geçen yıl klimaları değiştirilen, Ozanköy Osman Türkay Anaokulunda, boya badana ve çatı aktarma çalışması; Şehit Hasan Cafer ilkokulunda, öğretmen odası, çevre ve kaldırım düzenlemesi yapıldığını kaydeden Güngördü, Karakum Bölgesindeki anaokula ise çevre düznelemesi yapılarak yeni oyun alanı inşa edildiğini anlattı.
Anafartalar Lisesinde tüm alt yapı ihtiyaçlarının elden geçirildiğini, Girne Maarif Anaokuluna, 23 Nisan İlkokuluna,19 Mayıs Türk Maarif Kolejine de yatırım yapıldığını anlatan Girne Belediye Başkanı Güngördü, Karaoğlanoğlu İlkokulu ile Oğuz Veli Ortaokulunda da yenileme çalışmalarında bulunduklarını ifade etti.
Bellapais’ta faaliyet gösteren The English School Of Kyrenia okulunda da trafiğin, okul giriş çıkış saatlerinde bölgede ciddi yoğunluğa neden olduğunu da belirten Güngördü, bu yolda, trafik sıkışıklığını azaltmak için, Girne Trafik Master Planı kapsamında, düzenleme yapıldığını anlattı.