Fransa’nın başkenti Paris’te 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası’na yönelik güvenlik tedbirleri artırılıyor.
Paris Emniyet Genel Müdürü Michel Cadot, 15’inci Avrupa Futbol Şampiyonası’nın güvenliği için başkent bölgesinde 13 bin kişilik polis gücünün görev alacağını açıkladı.
EURO 2016 için uygulanacak güvenlik önlemleri konusunda basın toplantısı düzenleyen Cadot, polis akademisinin bu yılki mezunlarından da güvenliğin sağlanması konusunda istifade edeceklerini belirtti.
Başkent Paris’te maçların oynanacağı Stade de France ve Parc des Princes’in içinde ve etrafında güvenlik önlemlerinin artırılacağını ifade eden Cadot, taraftarların kentte dev ekranda maçları izleyecekleri bölgelerde, oyuncuların ve yöneticilerin konaklayacağı otellerde, kamp merkezlerinde ve uluslararası basın merkezinde de gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağını vurguladı.
Öte yandan, Ukrayna’da EURO 2016 sırasında 15 farklı noktaya terör saldırısıhazırlığındaki bir Fransız vatandaşı yakalandı.
Ukrayna Güvenlik Servisi, 6 aylık titiz bir çalışma sonucunda 21 Mayıs’ta Fransa’da eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan bomba ve mühimmatların ele geçirildiğini ve bir Fransız vatandaşının yakalandığını duyurdu.
Ukrayna Güvenlik Servisi, planlanan terör eylemlerinin camilere, sinagoglara, vergi kurumlarına ve otoban kontrol noktalarına yönelik olduğunu açıkladı.