23 Eylül 2025 Salı
GAZİMAĞUSA

Sendikal Platform DAK eylemini genişletiyor

Sendikal Platform ve bazı siyasi partiler, Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası’nın , DAÜ üniversite öncesi kurumlarda başlattığı nöbet eylemini genişleteceğini açıkladı.
Yayınlama: 08.07.2011 03:00 Güncellendi: 22.09.2025 22:30 1473 okuma
Sendikal Platform DAK eylemini genişletiyor

Sendikal Platform ve bazı siyasi partilerden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sendikal Platform’a bağlı örgüt ve bazı siyasi parti temsilcileri, bugün değerlendirme toplantısı yaparak bazı kararlar aldı.


Söz konusu toplantıda Doğa Koleji’ne karşı başlatılan nöbet eyleminin ara emir için Yüksek İdare Mahkemesi’nde açılan davanın görüşüleceği 18 Temmuz’a kadar genişletilerek sürdürülmesi kararı alındı ve Doğu Akdeniz Kolejli (DAK) ve Doğu Akdeniz İlkokulu (DAİ) kampusunda kurulan çadırın yerinden kaldırılmaması ve nöbetçilere dokunulmaması için polise de çağrıda bulunuldu.


Açıklamada, DAK ve DAİ’nin Doğa Koleji’ne devredilmesinde “hükümet ve DAÜ yönetiminin yasal mevzuatı çiğnediği” Milli Eğitim, son olarak Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından Doğa Koleji’ne eğitim kurumu açma izni verilmesi ile pek çok yasanın ayaklar altına alındığı belirtildi.


Doğa Koleji’nin Çalışma Dairesi ve polisin başlattığı çalışmalara rağmen kayıt kabul etmeye devam ettiği kaydedilen açıklamada, Eğitim Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre kayıt yaptıranların sayısının 20 civarında olduğu kaydedildi.


Başsavcılık, Sayıştay ve Barolar Birliği’nin sürecin tümden yasadışı olduğunu kanaatinde olduğu belirtilen açıklamada, DAK ve DAİ’de eylem gereği önümüzdeki hafta nöbet tutacak örgütler gün gün belirtildi.