23 Eylül 2025 Salı
SON DAKİKA
KIBRIS

Sodep: “Ülkenin Sosyal Adalete, Demokrasiye, Hukukun Üstünlüğüne, Eşitliğe, Özgürlüğe İhtiyacı Var…”

Sosyal Demokrat Parti Başkanı Tözün Tunalı, ülkenin sosyal adalete, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, eşitliğe, özgürlüğe, hak ettiği yaşama ihtiyacı  olduğunu belirterek, ülkeyi bugün yönetenlerin bu düzeni kurmasının müm
Yayınlama: 11.04.2016 03:00 Güncellendi: 19.09.2025 21:58 398 okuma
Sodep: “Ülkenin Sosyal Adalete, Demokrasiye, Hukukun Üstünlüğüne, Eşitliğe, Özgürlüğe İhtiyacı Var…”

Lefkoşa, 10 Nisan 16 : Sosyal Demokrat Parti Başkanı Tözün Tunalı, ülkenin sosyal adalete, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, eşitliğe, özgürlüğe, hak ettiği yaşama ihtiyacı  olduğunu belirterek, ülkeyi bugün yönetenlerin bu düzeni kurmasının mümkün olmadığını savundu. Tunalı, “Çünkü kendilerinin kurduğu menfaat düzenini yıkmak istemiyorlar. Bu düzeni KKTC halkından başka hiç kimse yıkamaz” dedi.

Tunalı yazılı açıklamasında, “hükümet kuran, hükümet bozan ve bir partiden diğer partiye transfer yapan ve tekrar o partiden ayrılmasını sağlayan usta düşüncelerin de bugün kurulması hedeflenen hükümetin mimarı olduğunu görmekteyiz” dedi ve KKTC halkının ya 40 sene bu ülkeyi bu hale getirenlere oy vermeye devam edeceğini ya da “artık yeter” deyip bu düzeni değiştireceklerini belirtti.

Tunalı, ülkeden göçün durdurulması, kendi ayakları üzerinde duran bir sistemin yaratılması için tüm halkın KKTC’ye sahip çıkmasını arzuladıklarını, değişimin de artık kaçınılmaz noktada olduğunu kaydetti. Tunalı, KKTC halkının  artık elindeki gücün ne olduğunu fark etmesi ve küsüp kenara çekilmemesini de istedi ve halkın küsüp kenara çekilmesinin mevcut zihniyetlere yardımcı olduğunu ifade etti.