KKTC Yakın Doğu Üniversitesi'nde (YDÜ), 24 askerin şehit edilmesini protesto eden ülkücü gençlerle doğu kökenli gençler arasındakavga çıktı. Kavga sonucunda 2 ülkücü genç ile 3 polis yaralandı. KKTC Bakanlar Kurulu olağanüstü toplanarak olaylara karışan 16 doğu kökenli öğrenciyi sınır dışı etme kararı aldı.
DOĞU KÖKENLİ ÖĞRENCİLERLE ÜLKÜCÜ GRUP ARASINDA KAVGA
Olaylar cuma namazından sonra ülkücü gençlerin, Türkiye'deki terörü lanetlemek için gösteri yapmak istemesiyle patlak verdi. "PKK'nın protesto edilmesine karşı çıkan" doğu kökenli bir grup öğrenci, iddialara göre ülkücü gruba sözlü olarak sataştı. Bunun üzerine iki grup arasında kavga çıktı.
SINIR DIŞI KARARI ALINDI
Polis olaylara müdahale etti ve havaya ateş açtı. Olaylar yatışınca sivil polisler üniversite içerisinde öğrenci avına çıktı. İlk anda 4 öğrenciyi gözaltına alan KKTC polisi, daha sonra olayların çıkmasında etkili olduğu iddia edilen 12 öğrencinin isimlerini belirledi. Bakanlar Kurulu'nun polisten gelen "istihbarat bilgileri" dahilinde "sınır dışı" kararını aldığı öğrenildi. (Milliyet)